Nyheter

04/8-21: Ibland händer saker man inte kan förutse vilket innebär att vi i nuläget inte kommer planera några valpar på ett tag. 

14/4-21: Till salu är uppdaterad. Intresseanmälan skickas på mail vad ni har att erbjuda.

13/4-21:  4st Valpar föddes 13/4-21. Mer info under fliken valpar.

 

8/11-20: Lilla My som vi kallar henne har nu blivit 9 veckor, fortfarande liten och kommer mest troligt hamna under standard. Full fart och enormt sällskapssjuk liten tös. My kommer så småningom flytta när ett passande hem dyker upp. Mer info finns under "Till salu".

16/9-20: Måndag 7 september föddes 5 valpar med akut kejsarsnitt. Tyvärr var det bara en liten tik på 89g som överlevde. Det har varit matning varannan timme dygnet runt på henne och hon har nu gått upp till 100g och vi hoppas att hon fortsätter att öka i vikt. Hon är inte till salu i dagsläget. 

Den andra tiken var tyvärr tom så där planeras valpar till våren igen. 

1/4-20: Med anledning av COVID-19 gäller följande på kenneln:

Vi tar inte imot några besök utöver det som avtalats i förväg. Har man några symtom på förskylnig, hosta, feber, snuva mm. så tillåts man inte besöka kenneln före man varit symtomfri i minst 14 dagar.  Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och begränsar kontakt med utomstående. Detta gäller tillsvidare och något annad besked meddelas.

Alternativ till fysiska besök för valpköpare

Valpköparna får komma på ett virtuellt besök om de önskar detta! I ett videosamtal via exempelvis skype, facetime eller messenger presenterar jag valparna, tiken och visar hur vi har det här hemma. 

När valpen ska överlämnas till sin nya familj behövs ett fysiskt möte.  För att minska smittspridning vid överlåtelsen gäller följande:

  • Pratar igenom hur överlämningen ska gå till innan vi ses.
  • Jag går igenom avtalet via telefon och fyller i så mycket som möjligt själv.
  • Skicka mail eller sms vid frågor och funderingar i förväg.
  • Begränsar antalet personer som hämtar valpen.
  • Endast möten mellan friska personer vid leverans/hämtning.
  • Genomför överlämningen utomhus i de grad det låter sig genomföras.

 

14/3-20: Planerar valpar till vinter 2020, se planer

 

10/6-19: Så här i semstertider så vill jag gärna ge lite information..

Vi liksom många andra uppfödare får många valpförfrågningar speciellt nu då många vill ha valp till semestern.  Hawksmoores har ingen kölista att skriva upp sig på utan man får följa med på hemsidan och höra av sig när valparna är födda.  Planer och valpar uppdateras så fort information finns tillgängligt.

Sheltie är en mycket populär ras och det är betydligt fler valpspekulanter än tillgång på valpar men jag vill ändå poängtera vikten av att köpa registrerade valpar, och inte köpa designerhundar som aldrig kommer bli något annat än en blandras oavset vilket fantasinamn den får.  Tikarna löper 1-2 gånger per år och det ligger mycket plannering bakom varje kull. Från parning till leveransklar valp tar det 4 månader och ibland går tikar tomma och ibland blir det valpar.  Hundar till skillad mot många andra djur löper inte bara för at det är vår utan de har en helt annan cykel de följer som kan ge valpar året runt. Så därför finns det tyvärr inte fler valpar sommartid än andra tider på året.  SKK köpa hund är en bra portal att hålla sig uppdaterad om valpkullar och även SSSK.  Vill önska alla valpköpare både nya och gamla en trevlig sommar.